Trailerladen

Trailerladen

Jong geleerd is oud gedaan, niets is zo fijn als een goede start. Daarom is het zo ontzettend belangrijk om een jong paard op een respectvolle wijze het vertrouwen in een trailer te geven om de rest van hun leventjes zonder zorgen (mits er geen nare ervaring ontstaat) op stap te gaan.

Mocht je eens naar de kliniek moeten, dan wil je geen extra stress voor de trailer hebben, omdat je weet dat je paard hier niet of heel moeilijk in gaat, maar ook niets is zo frustrerend wanneer je na een lange dag op wedstrijdterrein onmogelijk weer thuis inclusief paard kunt!

Bovenstaande kan ontstaan zijn na een negatieve ervaring, maar ook doordat het nooit geoefend is en er gelijk verwacht wordt dat een paard in een zeer kleine ruimte loopt. Daarnaast kunnen trailerlaad-problemen ook onbewust verder door getraind worden waardoor het laden steeds lastiger wordt. Ook kan het voorkomen dat het in- en uitladen wel goed gaat, maar er veel spanning en onrust tijdens het rijden is. Wellicht heb je net zo’n paard gekocht…

Het paard zal tijdens de training de negatieve associatie met de trailer om zetten naar een positieve. Hierdoor wordt het voor het paard weer leuk om ontspannen met jou mee te gaan in de trailer en voor jou om weer weg te kunnen met je paard!

“Het paard zal tijdens de training de negatieve associatie met de trailer om zetten naar een positieve”

Vrijwel elke trailerlaadtraining is in één sessie opgelost. Het is niet de bedoeling dat ik na de training alleen het paard kan laden. Daarom geef ik het paard altijd zodra het kan over aan de eigenaar. Omdat het gedragsprobleem pas net opgelost is zullen er altijd nog wel een paar kleine terugvallen komen, als de eigenaar dan met het paard aan de slag is, kan ik precies aangeven hoe je dit zelf op kan pakken.