Over Wieke

Over Wieke

Mijn naam is Wieke Veenstra (1997). Nog vaak hoor ik van mijn familie dat ik al van jongs af aan gek op paarden ben. Dat was ook de reden dat ik op 10 jarige leeftijd een paard van mijn ouders kreeg. Een arabier van 6 jaar, net geruind, niet altijd makkelijk. Dit heeft wel mijn interesse in paardengedrag teweeg gebracht.

Een paar jaar werd ik gevraagd of ik wou werken met een niet aan te raken pony. Dit was voor mij onwijs leuk om te mogen trainen.
Toen ik daarna ook nog de kans kreeg om te mogen werken met semi-wilde Exmoor pony’s uit natuurgebieden, was ik helemaal om en kwam
ik steeds meer in aanraking met paardengedrag. Toen ik de opleiding 2Moons op internet tegenkwam, zag ik dit als een volgende stap in het professionaliseren van mijn hobby. 

Tijdens deze 3-jarige opleiding heb ik veel inzicht gekregen in het gedrag van mens&paard, persoonlijke ontwikkeling en praktijkwerk. Ik heb besloten van deze prachtige hobby mijn beroep te maken. De opleiding heb ik met (zeer)goede resultaten mogen afronden, wat de start van mijn eigen bedrijf “StapSamen” betekend.

Er is veel miscommunicatie tussen paard en mens, waardoor miscommunicatie of zelfs gedragsproblemen ontstaan. Het is begrijpelijk dat er miscommunicatie kan ontstaan tussen mens en dier. Hoe maak je een paard bijvoorbeeld duidelijk dat hij die trailer in moet? Hij kan jou niet vertellen dat het echt eng is om in zo’n kleine ruimte te stappen, waar je bij gevaar niet meer uit kunt.

Mijn doel is om deze samenwerking en communicatie te verbeteren waardoor mens en paard elkaar beter gaan begrijpen om “struggels” te vermijden of op te lossen.

“Zet SAMEN de STAP om hier aan te werken!”