Aanbod

Aanbod

Wanneer een paard met mensen moet leven, zal er gecommuniceerd moeten worden. Ze moeten leren hoe ze kunnen functioneren in onze ‘mensen-wereld’ en voldoen aan de verwachtingen die wij van ze hebben. Op moment dat ze (nog) niet geleerd hebben hoe ze zich in een bepaalde situatie moeten gedragen, of door een slechte ervaring, ontstaan de gedragsproblemen.

“Voor elk probleem is een oplossing!”

Gedragstraining

Of je nu een paard hebt die zich lostrekt op weg naar de wei of niet behandeld kan worden door een dierenarts of hoefsmid vanwege angst. Voor al deze problemen is een oplossing! 

Trailerladen

Problemen met trailerladen is een veel voorkomend gedragsprobleem waar paardeneigenaren tegenaan lopen. De trailer in lopen is voor mensen vaak vanzelfsprekend, maar voor paarden totaal niet! Hierdoor is vaak onvoldoende voorbereiding/training, waardoor een trailerlaad-probleem kan ontstaan. Ook kan het voorkomen dat het in- en uitladen wel goed gaat, maar er veel onrust en spanning in de trailer plaatsvindt (tijdens het rijden).  

Grond- en loswerk

Voor een goede basis tussen paard en eigenaar en betere communicatie. Grondwerk of loswerken zorgt er voor dat voor mens & paard duidelijk is wie de leider is en vanuit hier kan een mooie samenwerking ontstaan. Elkaar beter begrijpen en in (spannende) situaties op elkaar kunnen vertrouwen. Het paard zal leren ontspanning en rust bij de eigenaar te vinden.

Schriktraining

Schriktraining geeft het paard, maar vaak ook de eigenaar/ruiter meer vertrouwen om spannende situaties aan te gaan, het maakt jullie dapperder en zelfverzekerder. Dit kan erg waardevol zijn in veel situaties.

Workshops & Demonstraties

StapSamen geeft ook workshops en demonstraties. Wil je een informatieve dag organiseren, neem dan contact op.